Антиоксиданти стають все більш популярними, і це, треба визнати, добре. Все через їх властивості, які в першу чергу впливають на уповільнення процесів старіння і є ефективним засобом профілактики багатьох онкологічних захворювань. Це все через поглинання вільних кисневих радикалів, які відповідають за процеси окислення в організмі людини і таким чином негативно впливають на всі види органів, частин і ділянок тіла.

Зараз все частіше говорять про негативний вплив вільних кисневих радикалів на організм, і все це завдяки новим дослідженням, які це підтверджують. Антиоксиданти, з іншого боку, призначені для боротьби з цим ефектом і обмеження впливу вільних радикалів на здорові клітини організму. За вплив на уповільнення процесів старіння організму їх навіть назвали сумішами молодості. Тому варто уважніше придивитися до антиоксидантів завдяки їхнім численним корисним для здоров’я властивостям і з’ясувати, які типи сполук вони включають.

Що таке антиоксиданти?

Антиоксиданти, або антиоксиданти, – це хімічні сполуки, які мають захисні властивості організму від ракових клітин, а також реакцій окислення. Вони спричинені дією згаданих раніше вільних кисневих радикалів, які відповідають, серед іншого, за: для процесів старіння окремих органів і всього організму. У зв’язку з тим, що це дуже важливий вплив на організм, варто детальніше розглянути, що ж насправді являють собою ці загадкові антиоксиданти і які типи хімічних сполук вони включають.

Найсильнішими та найпоширенішими антиоксидантами будуть вітаміни, точніше вітаміни С, Е та А. Однак також будуть важливі мінерали, такі як селен або цинк і, що цікаво, лікопін, який міститься, серед інших, у: в грейпфрутах і є барвником з антиоксидантними властивостями. Однак серед антиоксидантів будуть і рослинні екстракти, наприклад, ашваганда або інший далекосхідний женьшень.

Це показує, скільки різних продуктів можуть містити антиоксиданти, які варто включити в щоденний раціон. Цікаво, що існує близько 80 000 речовин, які мають антиоксидантні властивості. Незважаючи на це, у вашому щоденному раціоні їх може бути занадто мало. З цієї причини вони також все частіше присутні у формі дієтичних добавок, які часто поєднуються з детоксикацією організму.

У яких продуктах містяться антиоксиданти?

Незважаючи на оцінки вчених щодо величезної кількості речовин, що виявляють антиоксидантну дію, щодо цього досліджено відносно невелику кількість різних видів рослин. Проте проведені на даний момент дослідження дозволяють нам спланувати дієту, багату антиоксидантами, які в основному будуть надходити з овочів і фруктів, але це не єдині харчові продукти, які є їх багатим джерелом. Крім того, деякі з цих фруктів і овочів також рекомендують вживати під час усіх типів детоксикаційних дієт, спрямованих на очищення організму.

Овочі та фрукти, особливо багаті антиоксидантами, включають цитрусові, ягоди, виноград, перець, шпинат, морква, горіхи тощо. Однак варто пам’ятати, що антиоксиданти також присутні, наприклад, у соняшниковій олії, тунці, яйцях або сочевиці. і нут.. Це означає, що з невеликими зусиллями ви можете легко забезпечити належний рівень антиоксидантів у своєму щоденному раціоні. Однак, якщо ви хочете дотримуватися спеціальної очисної дієти, варто приймати їх у збільшеній кількості, чому можна допомогти за допомогою дієтичних добавок.

Алекс Ткаченко

Від Алекс Ткаченко

Головний редактор, автор понад десятка статей на тему спорту, здорового способу життя та харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *